Ясно е, че известните личности, които могат да се похвалят с

...
Ясно е, че известните личности, които могат да се похвалят с
Коментари Харесай

Рапърът, който си направи луксозна електрическа суперкола

Ясно е, че известните персони, които могат да се похвалят с милиони в банковите си сметки, доста постоянно обичат да харчат парите си за скъпи коли.

В гаражите на някои от тях можем да открием даже по няколко возила, които не всеки може да си разреши. Уайклиф Жан (Wyclef Jean) обаче е решил да влага парите си не в пазаруването на кола, а в основаването ѝ.

Рапърът с хаитянски корени, който помним от колаборацията му с Шакира за парчето " Hips Don`t Lie " и като една трета от Fugees, показа неотдавна първия си първокласен електромобил -  Attucks Apex AP0 . Отличително е освен името на колата, само че и фактът, че е много лека - едвам 1200 кг. Тя е спортна и двуместна, както може да се види и от фотосите.

Attucks Apex AP0, the lightest-ever electric Supercar, has officially launched in the US! Meet the UK-designed and USA-built EV Supercar, acceleration from 0-60 mph in 2.3 seconds., my dream car!

Точно както се чака, Attucks Apex AP0 ще ни залепи за седалката, в случай че решим да тестваме опциите ѝ. От спряло състояние доближава 100 км/ч единствено за 2.3 секунди. Или едно мигване.

Максималната скорост на спорния електрически автомобил също е впечатляваща - 305 км/ч. Електрическият мотор на Attucks Apex AP0 е с впечатляващите 650 к.с., а въртящият миг - 580 Нм, пише Supercar Blondie.

И тъй като е музикант, Уайклиф Жан се е погрижил притежателите на Attucks Apex AP0 да изживеят музиката по напълно друг метод. Автомобилът разполага със специфична система, която да проучва настроението на лидера, с цел да му пуска подобаващата музика.

" Като наследник на имигранти моите родители постоянно са ми казвали да имам огромни фантазии. Затова съчетах моята пристрастености и опит с колите и с музиката, с цел да основа мечтаната визия ", споделя рапърът за автомобила.

Очакванията са Attucks Apex AP0 да бъде разполагаем за поръчки в края на 2024 година, а стартовата цена да бъде към 350 000 $.

От Electrek пък разбираме, че със упоменатите 1200 кг Attucks Apex AP0 е един от най-леките електрически спортни коли. За съпоставяне, Rimac Nevera тежи съвсем двойно - 2300 кг.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР